Продължете към съдържанието

ЖИВОТ ДОКРАЙ

  LIVE TILL I DIE

  Кога

  08/07/2023    
  21:00

  Къде

  Библиотеката
  ул. „Полк. Дичо Петров“ 7

  Какво

  В държавно финансиран старчески дом в покрайнините на Стокхолм се заражда близка връзка между Моника, състрадателна служителка, която все още скърби за баба си, и Ела – 99-годишна обитателка без собствено семейство. С чувство за хумор и нежност тяхната история разкрива възходите и паденията на остаряването и полагането и получаването на грижи в края на живота.

  “Живот докрай” разказва историята за опита да се примирим с края на живота и да го направим с хумор и топлота. Филмът предизвиква представата ни за това какви могат да бъдат грижите за възрастните хора …

   

  Швеция, 2022 г., 27 мин., шведски с английски и български субтитри

   

  Сценаристи: Густав Огерстранд, Оса Екман

  Режисьори: Густав Огерстранд, Оса Екман, Оскар Хедин Хеттеберг и Андерс Тейген

  Оператор: Густав Огерстранд

  Музика: Яне Таварес

  Продукция: Film and Tell (Швеция)

   

  Биография на режисьорите:

  Филмът е режисиран от колектив от четирима режисьори: Густав Огерстранд, Оса Екман, Оскар Хедин Хеттеберг и Андерс Тейген. Този подход се основава на предишния им съвместен работен опит и личната връзка с темата. Оскар Хедин, Оса Екман и Андерс Тейген работилят заедно по подобен начин по филмите “Моят живот, моят урок” и “Кажи нещо”, чиято премиера е на Международния фестивал за документално кино IDFA. Оскар Хедин, Åса Екман и Густав Огерстранд   работилят заедно и по филма “Добрата страна”. Освен като сърежисьори всички те имат второстепенни роли: продуцент (Оскар), сценарист (Åsa), оператор (Gustav) и монтажист (Anders).