Продължете към съдържанието

ДЕТСТВО 2:0

  CHILDHOOD 2.0

  Кога

  07/07/2023    
  12:30

  Къде

  y Arena Cinema
  бул. България 8, Смолян

  Какво

  „ДЕТСТВО 2.0 e документален филм на УНИЦЕФ, продуциран от NO BLINK Pictures и е посветен на новото начало. Филмът представя четири човeшки истории на украински семейства, потърсили убежище в България след началото на войната в Украйна.

  Пред какви предизвикателства са изправени децата-бежанци в новата среда? Какви непривични роли и отговорности им се налага да поемат? Доколко успешно се справят с адаптацията те, както и техните родители? Това са част от въпросите, на които търсим отговор през очите на нашите герои.

   

  България, 44 мин., 2023, български с английски субтитри

   

  Сценаристи:  Александър Алексиев, Атанас Христосков

  Режисьор: Атанас Христосков

  Оператори:  Мартин Балкански, Боян Дечев, Симона Георгиева, Драгомир Димчев

  Продукция: No Blink Pictures, УНИЦЕФ

   

  Биография на режисьора:

  Атанас Христосков е роден 1976 г. в гр. София. Игралният му дебют “N1” („Номер едно“) е отличен с наградата„Златна роза“ за най-добър български игрален филм през 2011 г. Във филмографията му влизат също игралният филм „18“ (2016 г.), документалният „Истории като на кино“ (2016 г.), както и международната продукция Axis Of Life (“Оста на живота”), чиято премиера се очаква в края на 2023 г. Основател е на платформата за съхраняване на лични човешки истории Есториум (estorium.org) от цял свят.