Продължете към съдържанието

Фестивалът

ЗА ФЕСТИВАЛА
Третото издание на фестивала съдържа три конкурсни програми, които ще представят около 50 късометражни, среднометражни и пълнометражни документални филми от цял свят, като според регламента на фестивала, филмите, допустими за участие в конкурсните програми, трябва да са произведени след 2021 година. Във фокуса на фестивала са страните Германия, Гърция и Турция. Ще бъде показана селекция с някои от най-добрите премиерни документални филми.

Международният документален Родопи филм фест (RIFE) възражда едно от най-емблематичните международни филмови събития за млади режисьори в социалистическа България, които се провеждат в красивия планински град Смолян през 80-те и началото на 90-те години на миналия век.
Идеята за RIFE идва като отговор на нуждата на документалните режисьори да представят своите филми и да имат място, където да могат да подобрят способностите си, да научат повече в своите области на интереси и да чуят мнението на високопоставени международни професионалисти.

ФЕСТИВАЛНИ РАЗВЛЕЧЕНИЯ
Смолянският регион е изключително богат на културно-исторически и туристически забележителности. Има възможности за туристически разходки и турове с различни маршрути за възрастни и деца, които ще предоставят възможност на фестивалните гости и техните семейства да опознаят региона и красотата на Родопите. Друга възможност са посещенията на музейните комплекси с богати експозиции.