Продължете към съдържанието

САМОТНИ ДЪБОВЕ

  LONELY OAKS

  Кога

  07/07/2023    
  17:00

  Къде

  Библиотеката
  ул. „Полк. Дичо Петров“ 7

  Какво

  През последните десет години активисти за опазване на околната среда окупират древна гора в Западна Германия, която енергийната компания RWE планира да изсече, за да разшири близкия добив на лигнитни въглища. През 2018 г. полицията се опитва да премахне над 50 къщички, постоени на дървета в рамките на операция, по-късно обявена от съдилищата за незаконна. По време на изселването се случва трагичен инцидент. Студентът по кино Щефен Мейн, който снимал събитията на мястото, паднал от една от къщичките на дърветата и загинал. Филмът е базиран на кадри, които Стефен е заснел в продължение на две години, прекарани в гората Хамбах.

   

  Германия, 2023 г., 100 мин., немски с английски и български субтитри

   

  Сценарий: Фабиана Фрагале, Килиан Кулендал, Йенс Мюлхоф

  Режисьори: Фабиана Фрагале, Килиан Кулендал, Йенс Мюлхоф

  Оператори: Карина Нойбон, Нора Даниелс, Стефен Майн

  Музика: Антония де Лука, Каролина Кокс

  Продукция: Made in Germany Filmproduktion

   

  Биография на режисьорите:

  Фабиана Фрагале е родена в Цюрих през 1994 г. От 2015 г. живее в Кьолн и е студентка в Академията за медийни изкуства в Кьолн. Нейните документални и художествени произведения се занимават предимно с антикапиталистически и междусекторни феминистки теми. През 2018 г. тя основава арт колектив за изкуство Polsprung.

  Килиан Кулендал завършва Академията за медийни изкуства в Кьолн през 2017 г. и оттогава е работил в различни наративни формати като режисьор и автор, като например филм, аудиокнига и графичен роман. Като член на колектива Polsprung,

  Килиан прави мултиперспективни пространствени инсталации и пърформанси. Йенс Мюлхоф е роден през 1991 г. във Вупертал, учи в Академията за медийни изкуства в Кьолн от 2011 до 2018 г. Творбите му като художник често изследват и се занимават с местата за обществено и полу-общественото пространство и по този начин изследват ежедневната реализация на политиката. В продължение на няколко години той работи като режисьор и сценарист на различни филмови продукции и като артистичен директор на независими художествени проекти.