Продължете към съдържанието

ДЪЩЕРЯТА НА ХУДОЖНИКА

  THE ARTIST'S DAUGHTER. OIL ON CANVAS

  Кога

  09/07/2023    
  15:00

  Къде

  Кино Арена
  бул. България 8, Смолян

  Какво

  Тя се присъединява към обиколка с екскурзовод на изложба на известен художник. Мъжът от автопортретите е нейният баща, но само няколко души знаят това. Тя се свързва с художника за пръв път от десетилетие и споделя идеята си да направи филм за връзката им, възродена от неговите творби. Развълнуван, художникът я изпраща да заснеме изложбата му. С напредването на работата по филма тя открива, че срещата с човека зад портретите е истинското предизвикателство за нея. “Дъщерята на художника” рисува объркваща картина, изненадващ портрет на една връзка, която може да съществува само в киното.

   

  Израел, 2022 г., 60 мин., иврит/руски с английски и български субтитри

   

  Сценарист: проф. Маргарита Линтон

  Режисьори: Маргарита Линтон, Янив Линтон

  Продукция: Хаим Меклберг, Есте Яков-Меклберг, Томер Меклберг

   

  Биография на режисьорите

  Маргарита Линтон емигрира в Израел от Украйна, когато е на 5 години. След като завършва военната си служба като туристически водач, тя изучава фотография и пише и публикува поезия. През 2012 г. завършва училището за кино и телевизия “Сам Шпигел”. От тогава работи като монтажист на документални филми, телевизионни сериали и късометражни филми, както и като ментор по монтаж във филмовата школа “Сам Шпигел” и академичния колеж “Хадаса”.

  Янив започва творческия си път като фотограф на снимки. След като завършва филмовата школа ‘Сам Шпигел’ през 2011 г., той работи като оператор на игрални филми, телевизионни драми и документални филми, както и преподава операторско майсторство във филмовото училище “Сам Шпигел” и в частни курсове по операторско майсторство.