Продължете към съдържанието

ИЛЮЗИЯ ЗА ИЗОБИЛИЕТО

  THE ILLUSION OF ABUNDANCE

  Кога

  07/07/2023    
  14:00

  Къде

  Библиотеката
  ул. „Полк. Дичо Петров“ 7

  Какво

  Три жени имат обща цел: Каролина, Берта и Максима водят съвременната борба срещу  модерните  завоеватели.  Докато  правителствата  и  корпорациите,  хванати  в капана  на  глобалната  надпревара  към  неограничен  растеж,  трябва се стремят да добиват по най-евтин начин суровини,  тези три жени ни разказват историята на неуморна смелост – как да продължиш да се бориш за защита на природата, когато животът ти е изложен на  риск и когато  полицейските  репресии, корпоративен тормоз, телесни повреди или дори смъртни заплахи са част от ежедневието ти.

   

  Белгия, 2022 г., 60 мин., испански/португалски/английски с английски и български субтитри

   

  Сценаристи: Ерика Гонсалес Рамирес и Матийо Лиетаер

  Режисьори: Ерика Гонзалес Рамирес и Матийо Литаер

  Оператор: Матийо Литаер

  Музика: Норберт Пфланцер

  Продукция: Not So Crazy! Productions

   

  Биография на режисьорите:

  От 2013 г. до 2018 г. Ерика е управляващ директор и отговорник на мрежата GRUPO SUR за няколко неправителствени организации от ЕС, работещи в Латинска Америка. Тя ръководи дейностите по застъпничество пред институциите на ЕС, особено в областта на нарушаването на правата на човека със специален акцент върху насилието и убийствата на жени.

  Матийо е направил филм за докторската си дисертация за ARTE, RTBF и ORF – интерактивна сериозна игра за ARTE. Носител е на наградата за най-добър белгийски телевизионен журналист за 2014 г.