Продължете към съдържанието

  БАВЕН МОДУЛ. МОИТЕ КОРОНА ДНЕВНИЦИ

   2021 Международен конкурс за игрални документални филми / Popular

  Германия, 2021,70'

  Режисьор: Вълк Емил Фукс

  Съ-режисьор: Надя Франка Рихтер Уанда Йохана Рихтер

  Продуцент: Wofgang Reinke

  Интимен поглед към първите шест месеца след избухването на Коронавируса. Волфганг Райнке събира необичайни снимки на нашия затворен живот по време на пандемия – в своя квартал и с помощта на смартфон. През нощта шестгодишните му дъщери, Надя и Ванда, се завръщат у дома, а не в детската градина – много време за размисъл и търсене на възможности, пропуски в ежедневието без доходи или зони за игра – но където небето е синьо.

  В един момент Надя и Уанда сами поемат контрола над камерата и снимат свои филми. Тогава виждаме сцени на протести, самоовластяване на привърженици на конспиративни теории и нацисти, но също и движение на лявото, което се стреми да намери общи неща и да се аргументира за „кризата като възможност“, вместо да я остави да се изроди в неолиберал. мантра. Приятели и роднини говорят и говорят за това, което спешно трябва да се промени в нашето общество – защото в сравнение с климатичната катастрофа, пандемията на короната е просто пикник.

  „Роден съм през 1974 г. в ГДР и израснах при две политически системи. Това не ме направи по-мъдър, както доказват дългите ми години като режисьор на пълнометражни документални филми. Натрупал съм житейски опит като автор на сатирични текстове, репортажен фотограф, говорител на ученическия парламент (без да уча реално, барман, строител, дърводелец и дърводелец, софтуерен тестер за телефони, защитени от кран, сауна и баща на дъщери близначки.” Вълк Емил Фукс

  Прожекция: 17.09.2021, 19:30 ч., Театър (малка зала)

  • Идент. № на обявата: 989