Продължете към съдържанието

Жури 2021 г

Ян Босе

Ян Босе е режисьор на документални филми от Германия и завършил Мюнхенското училище за телевизия и кино (HFF). Късометражните му филми са показвани на много фестивали в Германия и чужбина. Филмът му „Himmelreich“ е номиниран за немската награда за късометражен филм. През последните години той работи като режисьор и домакин на семинари за Гьоте-институт в региона на Персийския залив, Тунис и Чехия. В момента работи по нов документален филм в България и Германия. (повече информация:  www.bossefilm.de)

Светослав Драганов

Светослав Драганов (роден 1976 г.) е виден български режисьор. Филмографията му включва: „Животът е прекрасен, нали?“ (награда MDR на фестивала в Лайпциг Dokfilm 2001); „Веселите момчета“ (избор на IDFA 2003); „Млади по сърце“ (Награда Prix Europa 2003); „Аматьори” (Награда „Златен Ритон” за най-добър български документален филм 2005 г.); „Животът почти прекрасен” (селекция IDFA 2013; специални награди за отбелязване на ZagrebDox 2014 и Sofia Film Fest 2014). Първият му игрален филм "Humble" в момента е в постпродукция.

Диана Иванова

Диана Иванова е журналист, групов терапевт, режисьор на документалисти и куратор. Завършила е журналистика в Софийския университет и специализира културен мениджмънт в Залцбург и групова психотерапия в Бон. Като журналист тя е получила няколко международни награди, включително Европейската награда за журналистика за 2005 г. „Писане за Централна и Източна Европа“ (APA). За документалния си филм „СЛУШАЙ“ (2014) тя получава ЗЛАТЕН РИТОН за най-добър документален дебют. Между 2003-2019 г. е съ-куратор на международния фестивал на спомените GOATMILK в с. Бела речка (България), интердисциплинарна среща на художници, режисьори, културни дейци и местни хора, където се разглеждат темите за индивидуалната и колективна памет и травма играят главна роля. (повече информация: www.divanova.org)