Продължете към съдържанието

Виртуална реалност

ПРОГРАМА

11 юли, 19.00 Откриване на фестивала
• Церемония по откриването и въведение

12 юли: VR прожекции и работилница
• 10:00 – 15:00 Прожекции на избрани VR филми от САЩ
• 15:30 Работилница за техники и практики по създаване на VR филми

13 юли: Интерактивни преживявания
• 10:00 – 15:00 Прожекции на VR филми от САЩ
• 15:30 Работилница: практически упражнения

14 юли: Заключителен ден
• 10:00 – 15:00 Финални VR прожекции
• 18:00 Закриване и тържество


Отпор от Селин Трикар – САЩ, Франция
Преди много време Първата звезда е победила Мрака. Но днес Сенките се завръщат и звездите отново изчезват от небето! Като новородена звезда трябва да спасиш сестрите си и да ги освободиш от мрака. С тяхна помощ ще разкриеш невероятния си потенциал и ще научиш тайните на своето съзвездие. Под прикритието на вълнуваща, забавна приключенска игра, използваща новаторска технология за проследяване на ръцете, Fight Back VR е въведение в техниките за самозащита като отговор на насилието, основано на половата принадлежност. Тя използва несравнимия потенциал на VR като инструмент за обучение и развиване на мускулна памет, умствени умения и увереност, като същевременно хвърля светлина върху историите на смели жени.

”Да пътуваш като чернокож” от Роджър Рос Уилиамс – САЩ
“Да пътуваш като чернокож” е кинематографично изживяване във виртуалната реалност, което потапя зрителя в дългата история на ограниченията за придвижване на чернокожите американци и създаването на защитени пространства в общностите им. Посетете историческия ресторант Ben’s Chili Bowl и се присъединете към клиентите, които споделят и размишляват върху своите преживявания. Конфронтирайки се с начина, по който разбираме и говорим за расата в Америка, “Да пътуваш като чернокож” подчертава спешната нужда от улесняване на диалога за предизвикателствата, пред които пътуващите от малцинствата са изправени и днес.

”Сфери: Песните на космическото време” от Елиза Макнит
Сфери: Песните на космическото време е преживяване във виртуална реалност (VR) от три части, създадено от Елиза Макнит и продуцирано от Дарън Аронофски, което отвежда зрителя на пътешествие из космоса и звуците, които могат да се чуят там.

”Вълци в стените” от Пийт Билингтон
Какво издава звуците, които не можем да обясним? Осемгодишната Луси е убедена, че това са вълци. Семейството ѝ не е толкова сигурно.
Но нещо краде сладкото на мама, блокира игрите на брат и вие върху музиката на татко. Луси отчаяно иска да предупреди всички и се нуждае от вашата помощ. Ще й повярвате ли? Защото когато вълците наистина се покажат от стената, с всичко ще се приключи.